fredag 7 november 2008

Diskussion

Jag, Emma och Ezza hade en liten diskussion igår... Vi diskuterade det här med bidéer.. Vad vi trodde det var när vi var små (typ toa för barn, eller en plats att äta ostbågar på *haha*). Men till slut säger Ezza "Men vad är dom till för egentligen?? "Ehh... jaa.. dom hade den väl för att tvätta sig i.. ehh.." Jo vi hade några förslag där, men inte något specifikt. Men.. det var som vi först anade alla fall.. Såhär står det om den om man googlar =)

Bidé, franska bidet, är en anläggning för personlig hygien, där en vertikal vattenstråle rengör genitalierna och området kring dem. Bidén används efter toalettbesök och detta medför att förbrukningen av toalettpapper kan sjunka, vilket kan anses vara mindre miljöskadligt.
Bidén kom på 1700-talet och man trodde att den skulle förebygga allvarliga underlivssjukdomar och andra besvär, eftersom man tyckte att underlivet var särskilt utsatt för bakterier och smuts. Särskilt vanlig var bidén på finare bordeller där kvinnorna snabbt kunde rengöra underlivet före mottagandet av nästa kund. Under mitten av 1700-talet blev det allt vanligare med bidéer i svenska hem, men det var det förnäma och rika folket som hade dessa, och då i sina sängkammare. Dagens moderna bidéer är gjorda helt i porslin och har en blandare för tempererat vatten på porslinet eller på väggen.
Bidén hade ett litet uppsving under 1970-talet men har sedan dess tappat i popularitet och synes mycket sällan i nyproducerade hus eller lägenheter.


Rätt äckligt faktiskt.. alla fall det där med bordeller.. urk!!
Men nu vet vi det alla fall =)

Vaknade inne hos Ezza imorse och slår upp ögonen, sätter mig upp i sängen fortare än fortast.. "FAAAN, ljusen!!!!!!" Tände ljus inne hos mig igår, men glömde släcka dom.. Sprang in för att kolla.. men som tur var så hade inget hänt.. Det var ett par "braiga" ljus som var tända så det var ingen större fara, men man kan aldrig vara säker!!
Nu är man nyduschad och klar. Sitter med kaffekoppen i högsta hugg (ovanligt) och väntar på att Christian ska höra av sig. Vi skulle ta en fika..

Nu ska ja la gå ut och plocka lösa delar från Keso... =(
Dumma dumma bambi!!
Ska göra övergångsställen åt dom stackarna..
Dom har ju inte en aning om vart dom ska gå.
De e la därför dom springer ut på vägarna här och var..
Dumma dumma bambi!!




Fångad i sin egen fälla
ett ställe att begrunda
hur skall man kunna återställa
det enda rätta sunda
Här möts vi alla å envar
lika själsligt nakna
och många frågor söker svar
halvt sovande halvt vakna

Man vaknar å går i en korridor
så fötterna börjar att domna
fast tröttheten känns oändligt svår
man har så svårt för att somna

Man ser ej det vackra å fina
trädens gnistrande iskristaller
nej inget för dej syns skina
som löven mot marken du faller

Nej du skulle för längesedan
gett akt å stannat upp
nu solen har gått inedan
ej gal någon morrontupp

Men det gagnar nu inte att gråta
och tänka på flydda dar
nej försök att dig själv förlåta
och förgylla den tid du har kvar

Inga kommentarer: